onsdag 26 november 2014

Kapitel 23

När Beatrice och Eight kommer hem tidigt måndag morgon är dem trötta efter flygresan. Men dem båda piggnar upp när dem ser sitt nyrenoverade och fina hus! Beatrice tassar in på sitt rum och utbrister "Ååhhh! Det är perfekt!". I hennes rum står även en bur med en liten hamster i. "ÅÅÅÅÅÅHH! GUD MAMMAMAMMA TACK TACK TACK!" säger hon och kramar om Eight








Eight och Beatrice står vid hamsterns bur på Beatrice's rum. "Vad ska hon heta?" frågar Eight. Beatrice funderar en stund och gnuggar sig på hakan. "Victoria ska hon heta!" utbrister hon plötsligt. 

Sen går dem ner och äter. Dem är båda hungriga och överväldigade av sitt nya fina hus. Dem har inte mycket mat hemma och Eight orkar inte köra och handla, så dem ringer efter en pizza. En stund senare sitter dem i soffan med flottiga fingrar och smaskar på pizza framför TV:n. 

Beatrice har även fått en liten målarhörna i sitt rum som hon är överlycklig för! Hon spenderar varenda ledig minut framför sitt staffli!

Eight däremot föredrar att sitta vid pianot, oj vad hon saknat det under semestern! Även om Eight spelar bra tycker Beatrice att det stör. Stup i kvarten springer Beatrice ner och ber Eight att dämpa sig!

Den kvällen somnar Beatrice väldigt fort. Hon är trött efter semestern. Imorgon börjar skolan igen och sommarlovet är över. Beatrice har bestämt sig att vara mer social med andra i skolan och om hon inte varit så trött hade hon legat och funderat hela kvällen. 

Dagen efter går Beatrice upp tidigt. Idag ska dem på utflykt till stadens forskningsanläggning och matsäck måste packas. Bussen är alltid först hos dem eftersom de bor så långt från skolan. När bussen kommer går Beatrice på den helt tomma bussen och sätter sig. Men efter alla tidiga bussfärden har Beatrice blivit bra vän med chauffören och dem sitter och pratar tills andra barn kommer, då törs inte Beatrice längre. 

Eight är hemma, hon börjar inte förrän senare. Hon börjar bli riktigt orolig. Renoveringen var dyr och hennes semester ersättning är låg. Idag börjar hon jobba igen men hennes lön är inte hög. Som tur är så är hennes utbildning klar och deras betyg och legitimation kommer på torsdag. Tills dess får dem så ut. 

Eight har lärt sig massor av saker men inte många av dem har hon riktigt tränat på sen hon fick Beatrice. Därför bestämmer hon sig för att träna på kampsport. Dem har ju hennes träningsgrejor ute i trädgården, men hon har helt enkelt inte haft tid.


Eight märker väldigt fort att hon inte är så ung längre och hennes kondition är dålig. Det är inte långt kvar till hennes födelsedag och man kan inte säga att hon längtar precis. Det dröjer inte länge tills hon inte orkar längre och istället sätter sig vid Sophies gravsten och mediterar.

Efter en liten stund känner Eight en befriande känsla. Allt hade varit perfekt då om inte hon behövt gå på toaletten. Eight tänker på toaletten och känner kort därefter kallt kakelgolv under sig. Hon öppnar ögonen och ser till sin förvåning att hon sitter på badrumsgolvet! Vad kan ha hänt? Eight tänker på vad i jössenamn kan ha hänt medan hon går på toaletten. 

När Beatrice kommer hem har Eight precis stuckit till jobbet. Det är något väldigt jobbigt. Beatrice börjar tidigt och ungefär när hon kommer hem åker Eight till jobbet. När Eight kommer hem från jobbet är det dags för Beatrice att gå och lägga sig. Men Beatrice står ut. När hon kommer hem sätter hon upp souveniren från forskningsanläggningen på sitt rum, gör läxor och städar Victorias bur. Sen målar hon.

Beatrice högsta dröm och livönskan är att bli konstnär och författare! 


Beatrice längtar så till sin födelsedag. På torsdag fyller hon år och blir tonåring! Hon har redan börjat känna en del förändringar i sig och känner att hon vill ändra sig när hon börjar gymnasiet, om TVÅ dagar!

Den kvällen kommer dock Eight hem tidigare och kan umgås lite med Beatrice. Beatrice bönar och ber Eight att läsa en godnatt saga för henne, och tillslut går Eight med på det. Eight känner sig så lycklig när hon ser sin lilla dotter och känner en stor lycka inom henne. Trots att Beatrice börjar gymnasiet om 3 dagar känns det som om hon fortfarande är Eight's lilla bebis. 

Senare den kvällen återvänder Eight's klump i magen när hon betalar räkningarna. Pengarna räcker inte långt och inte mycket är kvar efter att räkningen betalats. Hon går och lägger sig för att försöka sova bort oron. 

Dagen efter har Eight riktigt tråkigt. Huset är jättestökigt och hela dagen städar hon innan hon går till jobbet. 

Senare den dagen när Beatrice är ensam hemma knackar Eight's gamla klasskompis Dimitri på. Beatrice förklarar att hon är ensam hemma men att han gärna får komma in och stanna tills Eight kommer hem. 

Efter att Beatrice en stund suttit och klurat med ett svårt mattetal minns hon att Dimitri sitter på nedervåningen och tittar på tv. Hon smyger ner för trappan och ber Dimitri om hjälp. Dimitri ler stort och svarar att det gör han gärna. 

När Beatrice är klar med läxan går hon upp på sitt rum och målar klart tavlan hon höll på med. Sen ropar hon på Dimitri och Eight som kommer upp och hjälper henne hänga upp den i hallen där hennes lilla galleri är, eller snarare ska bli! 

Medans Eight och Dimitri pratar där nere om hur deras liv är nu och minns barndomen så kan ni gissa vad Beatrice gjorde? FEL! Såvida ni inte gissade på börjar på en ny tavla, isåfall var det rätt! 

Dagen efter är det Beatrice's födelsedag och Eight går upp tidigt och bakar en tårta! Beatrice är ledig från skolan och Eight har tagit ledigt från jobbet trots att dem egentligen behöver pengar. Men Beatrice blir överlycklig för tårtan! Hon kramar Eight hårt och blåser ut ljusen.

Nu kommer det Beatrice sparat till! Hon tar sina sparpengar och tar bussen till stylisten. Eight vill gärna gå på Dimitris poolparty men tvekar. Det är ju faktiskt Beatrice's födelsedag! Beatrice säger att det är okej, men Eight frågar om och om och om igen för att vara HELT säker. Tillslut går hon ändå på festen och Beatrice åker till stylisten och blir omstylad. 

Är det bara jag, eller är Beatrice totalt urgullig!?
Beatrice förändras mycket men när hon är klar är hon riktigt nöjd! Stylisten har gjort ett fantastiskt jobb och Beatrice känner sig mycket självsäkrare. 

När Beatrice är påväg ut hör hon en röst som tillhör en man bakom sig. "Beatrice?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar